понеділок, 30 вересня 2013 р.

МОДУЛЬ 7. НАВЧАННЯ ЗАКІНЧИЛОСЬ! ЧИ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ?

Ось і закінчилась робота над останнім модулем.  Справився швидко, але не можу сказати, що завдання були простенькі. З першого погляду так, але коли подумаєш про їх важливість для учнів, то ні. Чому? Останнім часом наші учні "зависають" на різних сайтах, і в тому числі, з сумнівною репутацією. Десь реєструються, пишуть публікації, розміщують свої фото і т.п. Часто ми, вчителі, даємо учням завдання з пошуком інформації в інтернеті і не всі учні знають на яких сайтах її можна знайти, не вміють оцінювати достовірність та надійність цієї інформації. Тому дуже важливо ознайомити учнів з техніками пропаганди, критичним оцінюванням інтернет-ресурсів. Це може убезпечити їх в подальшому житті від нечесної маніпуляції їх думками, здоров'ям і коштами.
      Навчаючись, ми виконали лише частину завдань з метою ознайомлення. Хоча, особисто я, отримав багато нових навичок і знань.  Цей курс містить дуже багато можливостей для оволодіння сучасними комп'ютерними технологіями, є дуже привабливим і потрібним для вивчення школярами старших класів. Окремі елементи з курсу я вже починаю використовувати на заняттях нашого ШКП, багато чого планую використовувати на уроках економіки у профільному класі. А повноцінне вивчення курсу хочу почати з наступного навчального року. Багато в чому потрібно самому розібратися, опрацювати.
        Я не скажу, що навчатися було легко. Але приємно і корисно. Для себе я взяв багато чого з освоєння навичок роботи в онлайн-сервісах, "полюбив" Excel, якого терпіти не міг, бо не вмів у ньому працювати і не знав його можливостей, навчився генерувати бізнес-ідеї і оформляти їх у вигляді електронних таблиць, вибудовувати маркетингову стратегію і багато чого іншого. Однозначно, що я виріс у своїх очах і почуваюся впевненіше перед учнями (бо серед них є такі "хакери"...). 
        Пишу останні рядки рефлексії і відчуваю сум...

УСПІХІВ МОЇМ КОЛЕГАМ ПО НАВЧАННЮ 
І ВЕЛИКА ПОДЯКА ОРГАНІЗАТОРАМ ЦИХ ЧУДОВИХ КУРСІВ!

Немає коментарів:

Дописати коментар